Filety z dorády na bramborovém salátu s rukolou

Ingredience


Brambory 750 g
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 40 g
Cukr krupice 1 špetka
Mořský ďas 800 g
Ocet vinný 150 ml
Olej olivový 150 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 60 g
Rajčata 250 g
Rukola 150 g
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
  2. Připravíme ingredince na salát - očistíme jarní cibulky a nakrájíme na krátké špalíky, rajčata rozpůlíme, rukolu nahrubo nasekáme a česnek nakrájíme na drobno. V míse smícháme vlažný zeleninový vývar, ocet, olivový olej, sůl, pepř, cukr a část nakrájeného čsneku. Brambory oloupeme a rozpůlíme. Veškeré ingredience v míse opatrně smícháme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, osolené filety opečeme z každé strany cca 2 minuty, posypeme nahrubo nasekanout petřelí a česnek. Dopékáme další 2 minuty.
  4. Bramborový salát rozdělíme na talíře, upravíme filety z dorády a podáváme.