Filety z dorády na bramborovém salátu s rukolou
Ingredience
Brambory |
750 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
40 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Mořský ďas |
800 g |
Ocet vinný |
150 ml |
Olej olivový |
150 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata |
250 g |
Rukola |
150 g |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
- Připravíme ingredince na salát - očistíme jarní cibulky a nakrájíme na krátké špalíky, rajčata rozpůlíme, rukolu nahrubo nasekáme a česnek nakrájíme na drobno. V míse smícháme vlažný zeleninový vývar, ocet, olivový olej, sůl, pepř, cukr a část nakrájeného čsneku. Brambory oloupeme a rozpůlíme. Veškeré ingredience v míse opatrně smícháme.
- V pánvi rozehřejeme olej, osolené filety opečeme z každé strany cca 2 minuty, posypeme nahrubo nasekanout petřelí a česnek. Dopékáme další 2 minuty.
- Bramborový salát rozdělíme na talíře, upravíme filety z dorády a podáváme.