Chňapal s pikantní ananasovou omáčkou
Ingredience
Ananas |
250 g |
Chňapal červený |
600 g |
Cibulka jarní |
3 ks |
Med včelí |
50 g |
Olej olivový |
100 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Tabasco |
10 g |
Zázvor mletý |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvor jemně nasekáme, cibulky i s kusem zelené části nakrájíme nahrubo, papriku na kostičky. Okapaný ananas nakrájíme na kousky.
- Předehřejeme gril. Filety rozložíme na plech potřený olejem a vložíme přibližně 15 cm pod gril. Grilujeme 12-15 minut, vyzkoušíme vidličkou, zda se maso rozpadá.
- V pánvičce rozehřejeme olej a minutu na něm osmahneme cibulky, papriku a zázvor. Přidáme ananas a med. Povaříme 3-4 minuty, zakápneme tabascem a ještě povaříme asi 1-2 minuty.
- Filety rozložíme na talíře a doplníme omáčkou. Podáváme s rýží nebo pečivem.