Chňapal s pikantní ananasovou omáčkou

Ingredience


Ananas 250 g
Chňapal červený 600 g
Cibulka jarní 3 ks
Med včelí 50 g
Olej olivový 100 ml
Paprika červená 1 ks
Tabasco 10 g
Zázvor mletý 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zázvor jemně nasekáme, cibulky i s kusem zelené části nakrájíme nahrubo, papriku na kostičky. Okapaný ananas nakrájíme na kousky.
  2. Předehřejeme gril. Filety rozložíme na plech potřený olejem a vložíme přibližně 15 cm pod gril. Grilujeme 12-15 minut, vyzkoušíme vidličkou, zda se maso rozpadá.
  3. V pánvičce rozehřejeme olej a minutu na něm osmahneme cibulky, papriku a zázvor. Přidáme ananas a med. Povaříme 3-4 minuty, zakápneme tabascem a ještě povaříme asi 1-2 minuty.
  4. Filety rozložíme na talíře a doplníme omáčkou. Podáváme s rýží nebo pečivem.