Čočka na másle

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 20 g
Čočka jedlá 400 g
Hřebíček 2 ks
Karotka 20 g
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový 50 ml
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku předem namáčíme aspoň tři hodiny, máme-li předvařenou, postupujeme podle návodu na obalu.
  2. Namočenou čočku scedíme, nasypeme do hrnce, podlijeme čerstvou vodou a přidáme karotku, cibuli, hřebíček, stroužek česneku, snítku petrželky a přilijeme trochu oleje. Přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 35 minut.
  3. Čočku scedíme, necháme okapat a zalijeme rozpuštěným máslem. Povrch posypeme posekanou petrželkou.