Čočka na másle
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
20 g |
Čočka jedlá |
400 g |
Hřebíček |
2 ks |
Karotka |
20 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej olivový |
50 ml |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čočku předem namáčíme aspoň tři hodiny, máme-li předvařenou, postupujeme podle návodu na obalu.
- Namočenou čočku scedíme, nasypeme do hrnce, podlijeme čerstvou vodou a přidáme karotku, cibuli, hřebíček, stroužek česneku, snítku petrželky a přilijeme trochu oleje. Přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 35 minut.
- Čočku scedíme, necháme okapat a zalijeme rozpuštěným máslem. Povrch posypeme posekanou petrželkou.