Piniové koláčky
Ingredience
Máslo čerstvé |
55 g |
Med včelí |
105 g |
Mouka mandlová |
275 g |
Oříšky piniové |
135 g |
Tresť mandlová |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Vymažeme plech.
- Ve velké míse smícháme všechny přísady kromě vaječných bílků. Až se vše řádně promíchá, vmícháme pomalu vyšlehané vaječné bílky. Těsto by mělo být tuhé, ale vláčné. Z těsta tvarujeme malé kuličky, skládané na pečící plech stejně daleko od sebe.
- Pečeme, dokud nezezlátnou, 10-15 minut.