Zmrzlina z bílé čokolády

Ingredience


Čokoláda bílá 175 g
Cukr krupice 140 g
Mléko odtučněné sušené 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 500 ml
Smetana 12% (konzumní) 120 ml
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve přivedeme k varu mléko, polovinu cukru, sušené mléko a smetanu.
  2. Žloutky a zbylý cukr utřeme doběla. Pomalu přidáme svařené mléko. Za stálého míchání zvolna vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nezačne se lepit na vařečku. Poté přidáme bílou čokoládu nasekanou na kousky. Promícháme tak, aby se čokoláda rozpustila a necháme vychladnout.
  3. Vložíme na 2 hodiny do mrazničky.