Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody
Ingredience
Chňapal červený |
450 g |
Citrony |
1 ks |
Hřebenatka |
12 ks |
Krevety tygří |
220 g |
Krevety tygří - loupané |
12 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Ocet vinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Šafrán |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
450 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar rybí |
1 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle asi pět minut za občasného míchání smažíme nakrájené filety z chňapala, vyloupané a očištěné krevety a hřebenatky. Maso osolíme, opepříme, přidáme šťávu a ustrouhanou kůru z citronu. Když je maso hotové, přendáme je na mísu a udržujeme v teple.
- Šafrán namočíme v pár lžících rybího vývaru.
- Do rendlíku, v němž jsme smažili maso, vlijeme rybí vývar, šafrán a vyvaříme na dvě třetiny. Poté vlijeme ocet, opět vaříme. Zhruba po pěti minutách přidáme víno. Až omáčka zhoustne, vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať a osolíme a opepříme a asi dvě minuty povaříme.
- V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Těstoviny poklademe masem, polijeme omáčkou a ihned podáváme.