Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody

Ingredience


Chňapal červený 450 g
Citrony 1 ks
Hřebenatka 12 ks
Krevety tygří 220 g
Krevety tygří - loupané 12 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Ocet vinný 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Šafrán 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny Penne 450 g
Víno bílé 150 ml
Vývar rybí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle asi pět minut za občasného míchání smažíme nakrájené filety z chňapala, vyloupané a očištěné krevety a hřebenatky. Maso osolíme, opepříme, přidáme šťávu a ustrouhanou kůru z citronu. Když je maso hotové, přendáme je na mísu a udržujeme v teple.
  2. Šafrán namočíme v pár lžících rybího vývaru.
  3. Do rendlíku, v němž jsme smažili maso, vlijeme rybí vývar, šafrán a vyvaříme na dvě třetiny. Poté vlijeme ocet, opět vaříme. Zhruba po pěti minutách přidáme víno. Až omáčka zhoustne, vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať a osolíme a opepříme a asi dvě minuty povaříme.
  4. V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Těstoviny poklademe masem, polijeme omáčkou a ihned podáváme.