Špíz z mořského jazyka se zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chřest bílý |
200 g |
Chřest zelený |
150 g |
Cukr krupice |
5 g |
Estragon |
10 g |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Hrášek |
50 g |
Kerblík |
10 g |
Limetka |
30 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mořský jazyk |
800 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, přidáme očištěné podélně rozpůlené mrkve a bílé chřesty a 4 minuty vaříme. Zelený chřest také očistíme a podélně rozpůlíme, přidáme do hrnce a další 2 minuty povaříme. Přidáme na polovinu překrojené hráškové lusky a fazolkové lusky a vaříme ještě 2 minuty. Zeleninu slijeme do hrnce a přidáme k ní zeleninový vývar, estragon, máslo a cukr, dochutíme solí a pepřem a odstavíme.
- Rybí filety očistíme, osolíme a opepříme a pokapeme limetkovou štávou. Z rozmarýnových větviček očistíme do dvou třetin délky jehličky a filety větvičkami vlnovitě napíchneme. V pánvi zahřejeme olivový olej, osmahne na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme rybí špízy a z každé strany je 2 minuty opékáme.
- Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni položíme křížem špízy a ihned servírujeme ozdobené kerblíkem.