Zaječí galantina s uzeným bůčkem
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
350 g |
Cibule |
3 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Masový vývar |
6 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
2 špetka |
Víno červené |
3 dl |
Anglická slanina |
100 g |
Masový vývar |
1 dl |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok uzený |
125 g |
Zaječí maso |
1 kg |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem.
- Vykuchaného zajíce dobře omyjeme a vykostíme. Plát masa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pažitkou a poklademe na něj plátky uzeného bůčku. Na uzený bůček položíme mleté maso a plát zaječího masa zabalíme pevně do rolády a svážeme provázkem.
- Zaječí roládu vložíme do pekáče, položíme na ni další plátky anglické slaniny, přilijeme masový vývar, zakryjeme a pečeme při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.
- Upečenou roládu necháme vychladnout, anglickou slaninu z vrchu odebereme a odstraníme provázek.
- Pak galantinu dáme do formy, přelijeme výpekem z masa a dáme do chladničky přes noc odležet.
- Druhý den připravíme omáčku. Očistíme červenou cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, V pánvi na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí. Ještě přilijeme masový vývar a omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
- Galantinu pokrájíme a servírujeme ji s omáčkou a brusinkami.