Zaječí galantina s uzeným bůčkem

Ingredience


Česnek 2 ks
Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová plec 350 g
Cibule 3 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Masový vývar 6 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 2 špetka
Víno červené 3 dl
Anglická slanina 100 g
Masový vývar 1 dl
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok uzený 125 g
Zaječí maso 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem.
  2. Vykuchaného zajíce dobře omyjeme a vykostíme. Plát masa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pažitkou a poklademe na něj plátky uzeného bůčku. Na uzený bůček položíme mleté maso a plát zaječího masa zabalíme pevně do rolády a svážeme provázkem.
  3. Zaječí roládu vložíme do pekáče, položíme na ni další plátky anglické slaniny, přilijeme masový vývar, zakryjeme a pečeme při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.
  4. Upečenou roládu necháme vychladnout, anglickou slaninu z vrchu odebereme a odstraníme provázek.
  5. Pak galantinu dáme do formy, přelijeme výpekem z masa a dáme do chladničky přes noc odležet.
  6. Druhý den připravíme omáčku. Očistíme červenou cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, V pánvi na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí. Ještě přilijeme masový vývar a omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Galantinu pokrájíme a servírujeme ji s omáčkou a brusinkami.