Těstoviny s mořským ďasem
Ingredience
Brokolice |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Mořský ďas |
350 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
225 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gorgonzola |
80 g |
Těstoviny Fusilli |
400 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě asi 2 minuty vaříme brokolici rozebranou na drobné růžičky. Poté brokolici vychladíme ve studené vodě. Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji, asi 5 minut za občasného míchání, smažíme nakrájené filety ďasa, kterého jsme zbavili kůže a utřený česnek. Maso osolíme, opepříme, přilijeme víno se smetanou a vaříme ještě dalších asi 5 minut. Když omáčka zhoustne, vmícháme do ní brokolici. Omáčku udržujeme na teple.
- V mezičase, ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a přisypeme do rendlíku k rybě. Na závěr do směsi vmícháme gorgonzolu, kterou jsme nakrájeli na kousky a ihned podáváme.