Těstoviny s mořským ďasem

Ingredience


Brokolice 120 g
Česnek 2 stroužek
Mořský ďas 350 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 225 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Gorgonzola 80 g
Těstoviny Fusilli 400 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě asi 2 minuty vaříme brokolici rozebranou na drobné růžičky. Poté brokolici vychladíme ve studené vodě. Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji, asi 5 minut za občasného míchání, smažíme nakrájené filety ďasa, kterého jsme zbavili kůže a utřený česnek. Maso osolíme, opepříme, přilijeme víno se smetanou a vaříme ještě dalších asi 5 minut. Když omáčka zhoustne, vmícháme do ní brokolici. Omáčku udržujeme na teple.
  2. V mezičase, ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a přisypeme do rendlíku k rybě. Na závěr do směsi vmícháme gorgonzolu, kterou jsme nakrájeli na kousky a ihned podáváme.