Jogurtový koláč ze dvou těst
Ingredience
Čaj zelený |
100 ml |
Cukr moučkový |
225 g |
Cukr vanilka |
24 g |
Hrozinky |
50 g |
Jogurt bílý |
250 ml |
Maizena - kukuřičný škrob |
12 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky.
- Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat.
- Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat.
- Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky.
- Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě.
- Pečeme při 220 °C 50 minut.
- Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy.