Jogurtový koláč ze dvou těst

Ingredience


Čaj zelený 100 ml
Cukr moučkový 225 g
Cukr vanilka 24 g
Hrozinky 50 g
Jogurt bílý 250 ml
Maizena - kukuřičný škrob 12 g
Máslo čerstvé 130 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Ořechy vlašské 50 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky.
  2. Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat.
  3. Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat.
  4. Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky.
  5. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě.
  6. Pečeme při 220 °C 50 minut.
  7. Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy.