Makarony po milánsku
Ingredience
Hovězí maso vařené |
40 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Lanýž |
30 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Omáčka rajčatová |
120 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Špagety, Makarony |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
40 g |
Sýr Gruyére |
40 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Voda pitná |
2 l |
Žampiony čerstvé |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
- Šunku a vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky, žampiony a lanýže na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme kostičky masa a plátky hub, krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru, promícháme, necháme tekutinu trochu odpařit a stáhneme z ohně.
- Do těstovin vmícháme 1 lžíci másla, sůl, pepř, oba strouhané sýry a nakonec přimícháme směs z pánve.
- Rozdělíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.