Makarony po milánsku

Ingredience


Hovězí maso vařené 40 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Lanýž 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Omáčka rajčatová 120 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Špagety, Makarony 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 40 g
Sýr Gruyére 40 g
Sýr Parmezán 40 g
Voda pitná 2 l
Žampiony čerstvé 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
  2. Šunku a vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky, žampiony a lanýže na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme kostičky masa a plátky hub, krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru, promícháme, necháme tekutinu trochu odpařit a stáhneme z ohně.
  3. Do těstovin vmícháme 1 lžíci másla, sůl, pepř, oba strouhané sýry a nakonec přimícháme směs z pánve.
  4. Rozdělíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.