Ovoce v citrusovém sirupu

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 125 g
Jahody zahradní 250 g
Maliny 250 g
Máta 1 hrst
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Voda pitná 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovoce očistíme, omyjeme a upravíme na servírovací mísu. Cukr promícháme se 120 ml vody a zvolna zahříváme v kastrůlku. Občas zamícháme a když se cukr rozpustí, zvýšíme příkon tepla a povaříme asi 5 minut. Odstavíme z plotny.
  2. Po vychladnutí do sirupu vmícháme citronovou kůru a pomerančovou šťávu. Ovoce na míse zakapeme sirupem a ozdobíme lístky máty. Před podáváním necháme asi 10 minut stát.
  3. Dezert můžeme doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.