Ovoce v citrusovém sirupu
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
125 g |
Jahody zahradní |
250 g |
Maliny |
250 g |
Máta |
1 hrst |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
120 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovoce očistíme, omyjeme a upravíme na servírovací mísu. Cukr promícháme se 120 ml vody a zvolna zahříváme v kastrůlku. Občas zamícháme a když se cukr rozpustí, zvýšíme příkon tepla a povaříme asi 5 minut. Odstavíme z plotny.
- Po vychladnutí do sirupu vmícháme citronovou kůru a pomerančovou šťávu. Ovoce na míse zakapeme sirupem a ozdobíme lístky máty. Před podáváním necháme asi 10 minut stát.
- Dezert můžeme doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.