Zázvorová smetanová omáčka
Ingredience
Badyán |
4 ks |
Cukr krupice |
125 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
900 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Zázvor celý |
225 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smetanu vlijeme do kastrolu, přisypeme cukr a zahřejeme k bodu varu. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, celý badyán a plotýnku vypneme. Pod pokličkou necháme asi 1 hodinu stát.
- Potom smetanu znovu zahřejeme k bodu varu. Žloutky vyklepneme do mísy, ušleháme a smetanu na ně přecedíme. Promícháme a odstraníme zázvor a badyán. Omáčku přecedíme do kastrolu a za stálého míchání zvolna povaříme do zhoustnutí.
- Podáváme v mističkách a můžeme doplnit čerstvým ovocem.