Zázvorová smetanová omáčka

Ingredience


Badyán 4 ks
Cukr krupice 125 g
Smetana 33% (šlehačka) 900 ml
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Zázvor celý 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu vlijeme do kastrolu, přisypeme cukr a zahřejeme k bodu varu. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, celý badyán a plotýnku vypneme. Pod pokličkou necháme asi 1 hodinu stát.
  2. Potom smetanu znovu zahřejeme k bodu varu. Žloutky vyklepneme do mísy, ušleháme a smetanu na ně přecedíme. Promícháme a odstraníme zázvor a badyán. Omáčku přecedíme do kastrolu a za stálého míchání zvolna povaříme do zhoustnutí.
  3. Podáváme v mističkách a můžeme doplnit čerstvým ovocem.