Těstoviny s ančovičkami a listovým špenátem

Ingredience


Ančovičky konzervované 8 ks
Česnek 3 stroužek
Olej olivový 5 polévková lžíce
Oříšky piniové 3 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 900 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny Fettuccine 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listy špenátu zbavíme řapíků, opláchneme pod tekoucí vodou a v hrnci pod pokličkou necháme zavadnout. Hrncem občas zatřeseme, aby se listy nepřichytily dna. Poté necháme špenát na teple.
  2. Ve velkém hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
  3. V hlubším rendlíku na čtyřech lžících oleje opražíme piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Poté je dáme do misky stranou a v rendlíku lehce orestujeme utřený česnek, poté přidáme pokrájené ančovičky bez nálevu a špenát. Smažíme za stálého míchání zhruba tři minuty, na závěr vsypeme oříšky.
  4. Těstoviny promícháme na míse se lžící oleje a špenátovou směsí. Ihned podáváme.