Těstoviny s ančovičkami a listovým špenátem
Ingredience
Ančovičky konzervované |
8 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
3 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
900 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny Fettuccine |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy špenátu zbavíme řapíků, opláchneme pod tekoucí vodou a v hrnci pod pokličkou necháme zavadnout. Hrncem občas zatřeseme, aby se listy nepřichytily dna. Poté necháme špenát na teple.
- Ve velkém hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
- V hlubším rendlíku na čtyřech lžících oleje opražíme piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Poté je dáme do misky stranou a v rendlíku lehce orestujeme utřený česnek, poté přidáme pokrájené ančovičky bez nálevu a špenát. Smažíme za stálého míchání zhruba tři minuty, na závěr vsypeme oříšky.
- Těstoviny promícháme na míse se lžící oleje a špenátovou směsí. Ihned podáváme.