Filet z makrely s třešněmi

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Cukr krupice 25 g
Koriandr čerstvý 20 g
Makrela obecná 1200 g
Ocet vinný 50 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pomerančová šťáva 50 ml
Sůl 5 g
Třešně 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z makrel vyřízneme filety a odstraníme co nejvíce kostí. Filety opláchneme, osušíme a vložíme do hlubší nádoby, zakapeme olejem, posypeme pepřem a sekanými lístky koriandru. Zakryjeme kuchyňskou fólií a v chladu necháme 30 minut odležet.
  2. Očištěné třešně vypeckujeme a necháme okapat. Poté je vložíme do pánve s trochou oleje, zasypeme cukrem a při mírné teplotě, za občasného míchání, necháme zkaramelizovat. Vlijeme ocet a zredukujeme. Poté přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, pepř a vše necháme pomalu vařit.
  3. Filety osušíme a na pánvi je zprudka 3-4 minuty z každé strany opečeme. Nejdříve opečeme stranu s kůží a pak velmi opatrně obrátíme.
  4. Nakonec filety přeložíme na talíře, osolíme, doplníme třešněmi, přelijeme vypečenou šťávou a dozdobíme posekaným koriandrem.