Makrely na grilu s cayenským pepřem
Ingredience
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
60 ml |
Makrela - filety |
800 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Pepř cayenský |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme olivový olej, přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou cibuli a promícháme. Přidáme drcený bílý pepř, cayenský pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Do marinády vložíme očištěné filety a necháme asi hodinu v chladničce odležet. Poté je z marinády vyjmeme, na grilovací nebo běžné pánvi je po každé straně 4-5 minut grilujeme nebo opékáme, přemístíme na předehřátý talíř a ihned podáváme.