Makrely na grilu s cayenským pepřem

Makrely na grilu s cayenským pepřem - obrázek

Ingredience


Cibule 50 g
Citronová šťáva 60 ml
Makrela - filety 800 g
Olej olivový 50 ml
Pepř bílý 1 kávová lžička
Pepř cayenský 5 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme olivový olej, přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou cibuli a promícháme. Přidáme drcený bílý pepř, cayenský pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Do marinády vložíme očištěné filety a necháme asi hodinu v chladničce odležet. Poté je z marinády vyjmeme, na grilovací nebo běžné pánvi je po každé straně 4-5 minut grilujeme nebo opékáme, přemístíme na předehřátý talíř a ihned podáváme.