Filety z makrely s mandlovou krustou
Ingredience
Estragon |
30 g |
Kerblík |
30 g |
Makrela - filety |
600 g |
Mandle |
100 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené bylinky nasekáme nadrobno a v misce smícháme s mletými mandlemi. V druhé misce rozšleháme vejce. Čisté a suché filety protáhneme vejci a obalíme v suché směsi, osolíme, opepříme a na 30 minut vložíme do chladničky.
- V pánvi rozehřejeme olej a filety opečeme přibližné 5-6 minut z každé strany.