Taštičky plněné krabím masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli omáčka 0.25 kávová lžička
Cibulka jarní 7 ks
Krab 350 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Rajčata 700 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Zázvor celý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
  2. Šest cibulek rozdělíme na zelenou a bílou část. Zelenou část nakrájíme na tenká kolečka, smícháme s vařeným krabím masem, zázvorem nakrájeným na drobné kostičky a chilli omáčkou. Směs pod fólií dáme do chladničky.
  3. Rajčata zbavíme slupky a semen, nakrájíme a rozmixujeme. Česnek posekáme na drobné kousky, bílé části cibulek nakrájíme na plátky.
  4. V hrnci zhruba deset minut vaříme rajčatové pyré s česnekem, cibulkou a octem. Poté směs odložíme.
  5. Odpočinuté těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami krabí náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem. Na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme pod utěrkou asi hodinu odpočinout.
  6. Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat a vsypeme do vyhřáté mísy. Do omáčky vmícháme smetanu a podle chuti osolíme. Poté omáčkou přelijeme ravioli, ozdobíme jednou pokrájenou cibulkou a hned podáváme.