Taštičky plněné krabím masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
0.25 kávová lžička |
Cibulka jarní |
7 ks |
Krab |
350 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
700 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zázvor celý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 140 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
- Šest cibulek rozdělíme na zelenou a bílou část. Zelenou část nakrájíme na tenká kolečka, smícháme s vařeným krabím masem, zázvorem nakrájeným na drobné kostičky a chilli omáčkou. Směs pod fólií dáme do chladničky.
- Rajčata zbavíme slupky a semen, nakrájíme a rozmixujeme. Česnek posekáme na drobné kousky, bílé části cibulek nakrájíme na plátky.
- V hrnci zhruba deset minut vaříme rajčatové pyré s česnekem, cibulkou a octem. Poté směs odložíme.
- Odpočinuté těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami krabí náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem. Na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme pod utěrkou asi hodinu odpočinout.
- Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat a vsypeme do vyhřáté mísy. Do omáčky vmícháme smetanu a podle chuti osolíme. Poté omáčkou přelijeme ravioli, ozdobíme jednou pokrájenou cibulkou a hned podáváme.