Parma v rajčatové omáčce

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 3 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Parma 1 kg
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 100 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 600 g
Sůl 6 g
Víno bílé 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Parmy očistíme, oddělíme hlavy, stáhneme kůži, naporcujeme a osolíme.
  2. V hrnci rozpálíme olej, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a bobkový list. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme chvíli povařit, dokud omáčka nezhoustne. Potom vložíme do hrnce porce ryb, podlijeme vínem, přisypeme nasekanou petržel, zakryjeme pokličkou a necháme vařit asi 30 minut.