Parma v rajčatové omáčce
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
3 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Parma |
1 kg |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
100 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
600 g |
Sůl |
6 g |
Víno bílé |
4 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Parmy očistíme, oddělíme hlavy, stáhneme kůži, naporcujeme a osolíme.
- V hrnci rozpálíme olej, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a bobkový list. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme chvíli povařit, dokud omáčka nezhoustne. Potom vložíme do hrnce porce ryb, podlijeme vínem, přisypeme nasekanou petržel, zakryjeme pokličkou a necháme vařit asi 30 minut.