Okouník v kapustových listech
Ingredience
Cibule |
120 g |
Kapusta hlávková |
600 g |
Koriandr celý |
5 g |
Okouník mořský |
700 g |
Olej olivový |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve vařící osolené vodě spaříme 5 minut listy kapusty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat na papírové utěrce. Z listů vyřízneme střední tvrdší části.
- Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibulí. Přidáme špetku papriky a vložíme filety kůží dospod. Zprudka 2 minuty opečeme. Osolíme a opepříme.
- Každý filet položíme na 2 listy kapusty a doplníme cibulí a koriandrem. Listy přeložíme tak, aby vznikl balíček. Přendáme do pekáčku a v troubě 5-7 minut pečeme.