Okouník v kapustových listech

Ingredience


Cibule 120 g
Kapusta hlávková 600 g
Koriandr celý 5 g
Okouník mořský 700 g
Olej olivový 30 ml
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve vařící osolené vodě spaříme 5 minut listy kapusty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat na papírové utěrce. Z listů vyřízneme střední tvrdší části.
  2. Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibulí. Přidáme špetku papriky a vložíme filety kůží dospod. Zprudka 2 minuty opečeme. Osolíme a opepříme.
  3. Každý filet položíme na 2 listy kapusty a doplníme cibulí a koriandrem. Listy přeložíme tak, aby vznikl balíček. Přendáme do pekáčku a v troubě 5-7 minut pečeme.