Sépie na víně a rajčatech

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej rostlinný 3 dl
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 100 g
Protlak rajčatový 2 dl
Sépie 1 kg
Sůl 6 g
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sépie dobře omyjeme, osušíme, lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme na části rozpáleného oleje.
  2. V hrnci na zbylém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, přidáme nasekanou petržel, bobkový list, osolíme, opepříme a pár minut povaříme. Potom přilijeme rajčatový protlak, důkladně promícháme, přidáme osmažené sépie, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut povařit.