Sépie na víně a rajčatech
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej rostlinný |
3 dl |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
100 g |
Protlak rajčatový |
2 dl |
Sépie |
1 kg |
Sůl |
6 g |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sépie dobře omyjeme, osušíme, lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme na části rozpáleného oleje.
- V hrnci na zbylém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, přidáme nasekanou petržel, bobkový list, osolíme, opepříme a pár minut povaříme. Potom přilijeme rajčatový protlak, důkladně promícháme, přidáme osmažené sépie, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut povařit.