Suchárky Cantucci

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mandle plátky 150 g
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse prošleháme 3 vejce a 2 žloutky. Odebereme 2 lžíce směsi a necháme stranou na potření šišek.
  2. V jiné míse smícháme cukr, nasekané mandle, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Uprostřed vyhloubíme důlek a přidáme vaječnou směs. Z těsta vytvarujeme kouli a rozkrojíme ji na poloviny. Každou polovinu na pomoučeném vále rozválíme na podlouhlou šišku asi 5 cm širokou a 2,5 cm vysokou.
  3. Šišky přeneseme na plech vymazaný máslem a trochu je zploštíme. Povrch potřeme 2 lžícemi vaječné směsi. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
  4. Potom šišky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, urovnáme je na plech a pečeme ještě 8 minut při 200 stupních Celsia dokřupava.
  5. Upečené suchárky můžeme uchovat až 5 dní v dobře uzavřené nádobě.