Suchárky Cantucci
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mandle plátky |
150 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse prošleháme 3 vejce a 2 žloutky. Odebereme 2 lžíce směsi a necháme stranou na potření šišek.
- V jiné míse smícháme cukr, nasekané mandle, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Uprostřed vyhloubíme důlek a přidáme vaječnou směs. Z těsta vytvarujeme kouli a rozkrojíme ji na poloviny. Každou polovinu na pomoučeném vále rozválíme na podlouhlou šišku asi 5 cm širokou a 2,5 cm vysokou.
- Šišky přeneseme na plech vymazaný máslem a trochu je zploštíme. Povrch potřeme 2 lžícemi vaječné směsi. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
- Potom šišky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, urovnáme je na plech a pečeme ještě 8 minut při 200 stupních Celsia dokřupava.
- Upečené suchárky můžeme uchovat až 5 dní v dobře uzavřené nádobě.