Okouník s ořechy

Ingredience


Džus grapefruitový 150 ml
Jogurt bílý 60 g
Med včelí 20 g
Okouník mořský 700 g
Olej olivový 20 ml
Ořechy lískové 150 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 190 °C. Ořechy rozprostřeme na plech a necháme v troubě zezlátnout. Filety ochutíme, rozložíme na alobal a potřeme olejem. Balíček uzavřeme a v troubě pečeme 6-8 minut nebo dokud maso nejde lehce oddělit vidličkou. V kastrůlku přivedeme k varu grapefruitovou šťávu a třetinu necháme odpařit. Přidáme med a hrubě sekané ořechy a necháme lehce 1-2 minuty provařit. Odstavíme a vmícháme petrželku, jogurt a dochutíme. Filety rozdělíme na talíře a přelijeme ořechovou omáčkou.