Okouník s ořechy
Ingredience
Džus grapefruitový |
150 ml |
Jogurt bílý |
60 g |
Med včelí |
20 g |
Okouník mořský |
700 g |
Olej olivový |
20 ml |
Ořechy lískové |
150 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 190 °C. Ořechy rozprostřeme na plech a necháme v troubě zezlátnout. Filety ochutíme, rozložíme na alobal a potřeme olejem. Balíček uzavřeme a v troubě pečeme 6-8 minut nebo dokud maso nejde lehce oddělit vidličkou. V kastrůlku přivedeme k varu grapefruitovou šťávu a třetinu necháme odpařit. Přidáme med a hrubě sekané ořechy a necháme lehce 1-2 minuty provařit. Odstavíme a vmícháme petrželku, jogurt a dochutíme. Filety rozdělíme na talíře a přelijeme ořechovou omáčkou.