Okouník s kapary
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Kapary |
80 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Okouník mořský |
700 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
500 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné rybí filety osolíme, opepříme, potřeme worcesterem, vložíme do hrnce vymazaného máslem, zalijeme vínem, zakryjeme poklicí a pomalu dusíme asi 8-10 minut. Citróny oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ryby z hrnce rozdělíme na talíře. Ve vývaru rozpustíme máslo, přidáme kapary, citróny a petržel a krátce provaříme. Omáčkou přelijeme ryby.