Parma s amarantem

Ingredience


Amarant - Laskavec 800 g
Bobkový list 2 ks
Česnek 1 stroužek
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej rostlinný 1 dl
Oregano sušené 5 g
Parma 1000 g
Pepř černý mletý 4 g
Petržel - nať 100 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby dobře očistíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji, potom i s výpekem poskládáme na pekáček.
  2. Rozmixujeme rajčata a v míse důkladně promícháme s nasekaným amarantem, petrželkou, bobkovým listem, špetkou oregana, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  3. Vzniklou omáčkou polijeme ryby v pekáčku a 20 minut zapékáme. Ihned podáváme.