Parma s amarantem
Ingredience
Amarant - Laskavec |
800 g |
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Oregano sušené |
5 g |
Parma |
1000 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel - nať |
100 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Ryby dobře očistíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji, potom i s výpekem poskládáme na pekáček.
- Rozmixujeme rajčata a v míse důkladně promícháme s nasekaným amarantem, petrželkou, bobkovým listem, špetkou oregana, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- Vzniklou omáčkou polijeme ryby v pekáčku a 20 minut zapékáme. Ihned podáváme.