Okouník s citronem

Ingredience


Citrony 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Okouník mořský 800 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Šalotka 120 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filety osušíme. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem, dno posypeme jemně nasekanou petrželí a nadrobno nakrájenou šalotkou, lehce osolíme a ochutíme pepřem. Do zapékacích misek položíme filety, citróny nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi filety, nahoru ještě přidáme vločky másla.
  2. Čtyři archy papíru na pečení o velikosti zapékacích misek pomažeme máslem a namazanou stranou je položíme na filety.
  3. V předehřáté troubě pečeme při 225 °C asi 10 minut.