Okouník s citronem
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Okouník mořský |
800 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Šalotka |
120 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filety osušíme. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem, dno posypeme jemně nasekanou petrželí a nadrobno nakrájenou šalotkou, lehce osolíme a ochutíme pepřem. Do zapékacích misek položíme filety, citróny nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi filety, nahoru ještě přidáme vločky másla.
- Čtyři archy papíru na pečení o velikosti zapékacích misek pomažeme máslem a namazanou stranou je položíme na filety.
- V předehřáté troubě pečeme při 225 °C asi 10 minut.