Filety z okouníka a žampióny

Ingredience


Citronová šťáva 40 ml
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Okouník mořský 800 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 150 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony - sterilované 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety pokapeme po obou stranách citrónovou šťávou a osolíme. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, do druhého talíře nasypeme hladkou mouku. V pánvi rozehřejeme máslo, filety obalíme v mouce, potom ve vajíčku a na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Žampiony slijeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osolíme, opepříme a promícháme. Filety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple, do pánve přisypeme žampiony s rajčaty, ochutíme sladkou paprikou, přilijeme smetanu a necháme krátce provařit. Případně ještě dochutíme, opečené filety rozdělíme na talíře, navršíme na ně a kolem nich směs z pánve a ihned podáváme.