Filety z okouníka a žampióny
Ingredience
Citronová šťáva |
40 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Okouník mořský |
800 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
150 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony - sterilované |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety pokapeme po obou stranách citrónovou šťávou a osolíme. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, do druhého talíře nasypeme hladkou mouku. V pánvi rozehřejeme máslo, filety obalíme v mouce, potom ve vajíčku a na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Žampiony slijeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osolíme, opepříme a promícháme. Filety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple, do pánve přisypeme žampiony s rajčaty, ochutíme sladkou paprikou, přilijeme smetanu a necháme krátce provařit. Případně ještě dochutíme, opečené filety rozdělíme na talíře, navršíme na ně a kolem nich směs z pánve a ihned podáváme.