Medový chlebíček

Ingredience


Cukr moučkový 115 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 polévková lžíce
Cukr krupice 115 g
Kypřicí prášek do pečiva 1.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 225 g
Med včelí 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 450 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo a krupicový cukr zpěníme a vmícháme mírně ohřátý med. Postupně zašleháme vejce. Pokud se směs bude srážet, přisypeme trochu mouky. Potom přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
  2. Chlebíčkovou formu o objemu 900 ml vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Povrch uhladíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut. Po 40 minutách otevřeme troubu a pokud bude povrch tmavý, přikryjeme formu kouskem pečícího papíru a snížíme příkon tepla.
  3. Příprava polevy: moučkový cukr smícháme s medem a 1 lžící horké vody. Směsí potřeme povrch upečeného chlebíčku a polevu necháme stéct i po stranách.