Medový chlebíček
Ingredience
Cukr moučkový |
115 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
115 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
225 g |
Med včelí |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Máslo a krupicový cukr zpěníme a vmícháme mírně ohřátý med. Postupně zašleháme vejce. Pokud se směs bude srážet, přisypeme trochu mouky. Potom přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
- Chlebíčkovou formu o objemu 900 ml vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Povrch uhladíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut. Po 40 minutách otevřeme troubu a pokud bude povrch tmavý, přikryjeme formu kouskem pečícího papíru a snížíme příkon tepla.
- Příprava polevy: moučkový cukr smícháme s medem a 1 lžící horké vody. Směsí potřeme povrch upečeného chlebíčku a polevu necháme stéct i po stranách.