Srnčí paštika s medailonky a olivami
Ingredience
Listové těsto |
450 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Citronová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Jalovec |
3 polévková lžíce |
Martell cognac |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
50 g |
Olivy zelené |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rozmarýn sušený |
1 špetka |
Slanina vepřová |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Srnčí maso |
500 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso libové |
350 g |
Koření Steak 7 pepřů |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Srnčí maso |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zmražené listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy asi 5-6 cm.
- Srnčí a vepřové maso omyjeme a s pokrájenou slaninou pomeleme 2x na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, drobně pokrájenou petrželovou nať, tymián, rozmarýn, 3 lžíce drceného jalovce, nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, koňak. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Pak k paštice přimícháme nakládané černé a zelené olivy.
- Srnčí medailonky z kýty omyjeme a prudce na olivovém oleji restujeme z každé strany (2 minuty). Potom medailonky osolíme a opepříme.
- Vyloženou formu do poloviny naplníme 1/2 paštiky, pak na vrstvu paštiky poklademe medailonky, a zakryjeme 2/2 masové směsi. Uhladíme a zakryjeme listovým těstem, které potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed těsta vypíchneme otvor (kvůli páře).
- Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.
- Upečenou paštiku necháme vychladit a dáme ji do chladničky. Druhý den ji nakrájíme na plátky a podáváme.