Srnčí paštika s medailonky a olivami

Ingredience


Listové těsto 450 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Jalovec 3 polévková lžíce
Martell cognac 3 polévková lžíce
Olivy černé 50 g
Olivy zelené 50 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rozmarýn sušený 1 špetka
Slanina vepřová 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Srnčí maso 500 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso libové 350 g
Koření Steak 7 pepřů 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Srnčí maso 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zmražené listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy asi 5-6 cm.
  2. Srnčí a vepřové maso omyjeme a s pokrájenou slaninou pomeleme 2x na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, drobně pokrájenou petrželovou nať, tymián, rozmarýn, 3 lžíce drceného jalovce, nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, koňak. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Pak k paštice přimícháme nakládané černé a zelené olivy.
  3. Srnčí medailonky z kýty omyjeme a prudce na olivovém oleji restujeme z každé strany (2 minuty). Potom medailonky osolíme a opepříme.
  4. Vyloženou formu do poloviny naplníme 1/2 paštiky, pak na vrstvu paštiky poklademe medailonky, a zakryjeme 2/2 masové směsi. Uhladíme a zakryjeme listovým těstem, které potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed těsta vypíchneme otvor (kvůli páře).
  5. Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.
  6. Upečenou paštiku necháme vychladit a dáme ji do chladničky. Druhý den ji nakrájíme na plátky a podáváme.