Nigiri suši s tuňákem a kaviárem
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kaviár |
4 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 šálek |
Řasa Nori |
0.5 ks |
Rýže na sushi |
125 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tuňák obecný |
50 g |
Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce |
Wasabi pasta |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži propláchneme vodou, v 150 ml vody převaříme a 10 minut necháme bobtnat. Potom ji dáme na 15 minut odpařit v hrnci. Převaříme rýžový ocet, cukr a sůl a necháme vychladnout. Potom přimícháme rýži.
- Sušené wasabi smícháme se 2 lžičkami vody a rýžovým vínem. Ruce si navlhčíme v octové vodě a z rýže vytvarujeme malé oválné knedlíčky. Na 1 knedlíček přibližně 1 lžíce rýže.
- Z rybího filetu nakrájíme našikmo 6 plátků, které potřeme polovičním množstvím wasabi. Na každý plátek rybího masa položíme 1 rýžový knedlíček a pevně ho přitlačíme. Suši zavineme a stlačíme do požadovaného tvaru.
- List nori z jedné strany krátce opražíme na pánvi bez tuku, potom ho nakrájíme na 4 cm široké proužky a potřeme zbytkem wasabi. Zbylé rýžové knedlíčky ovineme proužkem nori tak, aby zvenku trochu vyčníval kousek listu.
- Rýži v závitku stlačíme trochu dolů a vzniklý důlek naplníme kaviárem nebo jikrami. Nigiri suši podáváme vždy ve dvojici. K tomu podáváme sójovou omáčku.