Nigiri suši s tuňákem a kaviárem

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kaviár 4 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 šálek
Řasa Nori 0.5 ks
Rýže na sushi 125 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tuňák obecný 50 g
Víno rýžové čínské 1 polévková lžíce
Wasabi pasta 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži propláchneme vodou, v 150 ml vody převaříme a 10 minut necháme bobtnat. Potom ji dáme na 15 minut odpařit v hrnci. Převaříme rýžový ocet, cukr a sůl a necháme vychladnout. Potom přimícháme rýži.
  2. Sušené wasabi smícháme se 2 lžičkami vody a rýžovým vínem. Ruce si navlhčíme v octové vodě a z rýže vytvarujeme malé oválné knedlíčky. Na 1 knedlíček přibližně 1 lžíce rýže.
  3. Z rybího filetu nakrájíme našikmo 6 plátků, které potřeme polovičním množstvím wasabi. Na každý plátek rybího masa položíme 1 rýžový knedlíček a pevně ho přitlačíme. Suši zavineme a stlačíme do požadovaného tvaru.
  4. List nori z jedné strany krátce opražíme na pánvi bez tuku, potom ho nakrájíme na 4 cm široké proužky a potřeme zbytkem wasabi. Zbylé rýžové knedlíčky ovineme proužkem nori tak, aby zvenku trochu vyčníval kousek listu.
  5. Rýži v závitku stlačíme trochu dolů a vzniklý důlek naplníme kaviárem nebo jikrami. Nigiri suši podáváme vždy ve dvojici. K tomu podáváme sójovou omáčku.