Špagety s krevetami a zeleninou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cuketa |
220 g |
Hrášek |
120 g |
Krevety tygří |
4 ks |
Krevety tygří - loupané |
350 g |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
25 g |
Těstoviny Spaghettini |
220 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
- V silnostěnném hrnci v osolené vodě uvaříme na zkus špagety, které jsme nalámali na patnácticentimetrové kousky. Poté těstoviny přecedíme, vsypeme zpět do hrnce, zamícháme do nich olivový olej a necháme je pod poklicí na teple.
- Vývar spolu s citronovou šťávou dáme vařit. Když začne voda vřít, vložíme do ní květák rozebraný na malé růžičky a mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenké plátky. Když je zelenina měkká, vyndáme ji na mísu a dáme stranou. V témže vývaru povaříme hrášek, po dvou minutách ho vyndáme a přidáme ke květáku. Vývar můžeme nechat k jinému využití.
- V hlubší pánvi na polovině másla restujeme cibuli s cuketou, které jsme pokrájeli na plátky. Po třech minutách přidáme pokrájený česnek a rozmrzlé krevety a smažíme ještě další tři minuty. Na závěr přidáme zeleninu, zbylé máslo, ochutíme solí a pepřem a ještě chvíli zahříváme.
- Špagety přesypeme do mísy, přidáme zeleninu s masem, vmícháme posekanou petrželku a posypeme nastrouhaným parmezánem, paprikou a zdobíme nevyloupanými krevetami. Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo.