Knedlíčky z jater nebo sleziny

Ingredience


Česnek 0.5 stroužek
Hovězí vývar základní 3 polévková lžíce
Játra vepřová 100 g
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem.
  2. Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, aby nám zhoustla.
  3. Po zhoustnutí budeme tvořit malé knedlíčky, které rovnou vhazujeme do vývaru.
  4. Knedlíčky vaříme 8 - 10 minut.