Knedlíčky z jater nebo sleziny
Ingredience
Česnek |
0.5 stroužek |
Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce |
Játra vepřová |
100 g |
Majoránka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem.
- Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, aby nám zhoustla.
- Po zhoustnutí budeme tvořit malé knedlíčky, které rovnou vhazujeme do vývaru.
- Knedlíčky vaříme 8 - 10 minut.