Kibbeh

Ingredience


Bulgur 250 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Koriandr čerstvý 0.5 kávová lžička
Lilek 2 ks
Maizena - kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 dl
Pažitka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme na 20 minut změknout. Omyjeme a očistíme lilky a nakrájíme je nahrubo. Česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně rozkrojíme a zbavíme jader a stopky.
  2. Bulgur scedíme přes sítko, necháme okapat a dáme do misky. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli a společně s kořením přidáme do směsi. Směs osolíme a rukama dobře propracujeme. Tvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni vysmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno. Kibbehy podáváme posypané pažitkou.