Pikantní brambory s dipem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr kozí |
300 g |
Brambory |
1 kg |
Bujón houbový |
800 ml |
Koriandr mletý |
20 g |
Olej olivový |
9 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Sezam - semena |
80 g |
Slunečnice - semena |
80 g |
Sůl |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme a neloupané je asi 10 minut povaříme v houbovém vývaru. Scedíme a pokrájíme je na silnější plátky.
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení pokapeme olejem a rozložíme na něj plátky brambor. Brambory zlehka pokapeme olejem, posypeme slunečnicovými semínky, sezamem, mořskou solí a koriandrem. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
- Bazalku opláchneme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku a bazalku smícháme s čerstvým sýrem, osolíme a dip ochutíme sherry a pepřem.
- Pečené brambory upravíme na talíře, podáváme se sýrovým dipem a zdobíme pažitkou.