Pikantní brambory s dipem

Ingredience


Bazalka 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr kozí 300 g
Brambory 1 kg
Bujón houbový 800 ml
Koriandr mletý 20 g
Olej olivový 9 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Sezam - semena 80 g
Slunečnice - semena 80 g
Sůl 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a neloupané je asi 10 minut povaříme v houbovém vývaru. Scedíme a pokrájíme je na silnější plátky.
  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení pokapeme olejem a rozložíme na něj plátky brambor. Brambory zlehka pokapeme olejem, posypeme slunečnicovými semínky, sezamem, mořskou solí a koriandrem. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
  3. Bazalku opláchneme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku a bazalku smícháme s čerstvým sýrem, osolíme a dip ochutíme sherry a pepřem.
  4. Pečené brambory upravíme na talíře, podáváme se sýrovým dipem a zdobíme pažitkou.