Vepřová játra na koření
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Játra vepřová |
400 g |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky. Z oloupané, nastrouhané cibule, prolisovaného česneku, zázvoru, mleté papriky, kari koření, pepře a citronové šťávy umícháme marinádu. Vložíme do ní připravená játra a necháme asi 1 hodinu odležet.
- Potom játra zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme dužinu z citronu a krátce prohřejeme. Nakonec pokrm osolíme a promícháme.
- Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.