Vepřová játra na koření

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Játra vepřová 400 g
Kari koření 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky. Z oloupané, nastrouhané cibule, prolisovaného česneku, zázvoru, mleté papriky, kari koření, pepře a citronové šťávy umícháme marinádu. Vložíme do ní připravená játra a necháme asi 1 hodinu odležet.
  2. Potom játra zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme dužinu z citronu a krátce prohřejeme. Nakonec pokrm osolíme a promícháme.
  3. Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.