Pošírovaný rejnok s citronovou zálivkou

Ingredience


Citronová šťáva 80 ml
Hořčice 50 g
Mango 200 g
Med včelí 20 g
Mléko polotučné 1 l
Olej olivový 200 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Rejnok křídlo 500 g
Sůl 5 g
Tabasco 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hluboké pánví přivedeme k varu mléko nebo vývar, osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme asi 5 minut. Poté vložíme rybu a bez pokličky pošírujeme 8-10 minut. Tekutina se nesmí vařit! Poté rybu opatrně vyjmeme a necháme 10 minut okapat na mřížce.
  2. Mango oloupeme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme med, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a případně tabascem. Za stálého šlehání přiléváme olej, jako při výrobě majonézy. Do emulze pak vmícháme petrželku.
  3. Rybu naservírujeme na podnos, přelijeme medovou emulzí a doplníme nudličkami manga.