Pošírovaný rejnok s citronovou zálivkou
Ingredience
Citronová šťáva |
80 ml |
Hořčice |
50 g |
Mango |
200 g |
Med včelí |
20 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Olej olivový |
200 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rejnok křídlo |
500 g |
Sůl |
5 g |
Tabasco |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké pánví přivedeme k varu mléko nebo vývar, osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme asi 5 minut. Poté vložíme rybu a bez pokličky pošírujeme 8-10 minut. Tekutina se nesmí vařit! Poté rybu opatrně vyjmeme a necháme 10 minut okapat na mřížce.
- Mango oloupeme a nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme med, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a případně tabascem. Za stálého šlehání přiléváme olej, jako při výrobě majonézy. Do emulze pak vmícháme petrželku.
- Rybu naservírujeme na podnos, přelijeme medovou emulzí a doplníme nudličkami manga.