Ropušnice s citronovou zálivkou

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Cuketa 300 g
Olej olivový 100 ml
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 50 g
Ropušnice - filety 650 g
Sůl 5 g
Zázvor celý 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný zázvor rozmixujeme s citronovou šťávou, olejem a špetkou soli.
  2. Z cuket podélně oloupeme pruhy tak, aby oloupaná i neoloupaná místa byla přibližně stejně široká. Nakrájíme na kolečka, orestujeme na trošce oleje tak, aby cukety zůstaly ještě křupavé, Osolíme, opepříme a uchováme v teple. Rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  3. Osolené filety opečeme 2 minuty z každé strany na oleji. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Poté filety rozdělíme na talíře, obložíme kolečky cukety, doplníme citronovou zálivkou, posypeme sekanou pažitkou a kostičkami rajčete.