Ropušnice s citronovou zálivkou
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Cuketa |
300 g |
Olej olivový |
100 ml |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
50 g |
Ropušnice - filety |
650 g |
Sůl |
5 g |
Zázvor celý |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný zázvor rozmixujeme s citronovou šťávou, olejem a špetkou soli.
- Z cuket podélně oloupeme pruhy tak, aby oloupaná i neoloupaná místa byla přibližně stejně široká. Nakrájíme na kolečka, orestujeme na trošce oleje tak, aby cukety zůstaly ještě křupavé, Osolíme, opepříme a uchováme v teple. Rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Osolené filety opečeme 2 minuty z každé strany na oleji. Dochutíme solí a pepřem.
- Poté filety rozdělíme na talíře, obložíme kolečky cukety, doplníme citronovou zálivkou, posypeme sekanou pažitkou a kostičkami rajčete.