Paštika s králičím masem a vepřovou panenkou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Divoký králík 800 g
Nové koření celé 5 ks
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Slanina vepřová 500 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 ks
Vepřová panenka 600 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vložíme omyté vykostěné králičí maso, pokrájené na větší kousky. Vepřovou panenku omyjeme a spolu se slaninou nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přilijeme bílé víno, přidáme sůl, nové koření, čerstvě pomletý pepř, tymián a rozmarýn.
  2. Maso vaříme zvolna pod pokličkou přibližně 3 hodiny.
  3. Koření vyjmeme a vychladlý vývar i s masem nalijeme opatrně do paštikové formy, kterou jsme vypláchli horkou vodou.
  4. Povrch zakryjeme fólií a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout.
  5. Ztuhlou králičí paštiku s vepřovou panenkou druhý den vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem.