Paštika s králičím masem a vepřovou panenkou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Divoký králík |
800 g |
Nové koření celé |
5 ks |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Slanina vepřová |
500 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Vepřová panenka |
600 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vložíme omyté vykostěné králičí maso, pokrájené na větší kousky. Vepřovou panenku omyjeme a spolu se slaninou nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přilijeme bílé víno, přidáme sůl, nové koření, čerstvě pomletý pepř, tymián a rozmarýn.
- Maso vaříme zvolna pod pokličkou přibližně 3 hodiny.
- Koření vyjmeme a vychladlý vývar i s masem nalijeme opatrně do paštikové formy, kterou jsme vypláchli horkou vodou.
- Povrch zakryjeme fólií a dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout.
- Ztuhlou králičí paštiku s vepřovou panenkou druhý den vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem.