Ropušnice po marocku

Ingredience


Bazalka 10 g
Česnek 1 stroužek
Koření pěti vůní 5 g
Mandle 50 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 200 g
Ropušnice - filety 600 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme, vnitřek a šťávu odstraníme a zbytek nakrájíme na kostičky. Smícháme s 1 lžící oleje, sekaným česnekem, osolíme a opepříme. Mandle na pánvi nasucho orestujeme dozlatova. (Musíme být pozorní, abychom je nepřipálili!) Necháme je vychladnout a nasekáme nahrubo.
  3. Filety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z alobalu odstřihneme obdélníky na balíčky. Na každý vložíme 3 lžíce rajčatové směsí, na kterou položíme filety a na ně 2 špetky koření, rozdělíme mandle, bazalku, zastříkneme olejem a balíčky pečlivě uzavřeme.
  4. Vložíme je na plech do trouby a pečeme 15 minut. Poté nerozbalené klademe na talíře.