Ropušnice po marocku
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
1 stroužek |
Koření pěti vůní |
5 g |
Mandle |
50 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
200 g |
Ropušnice - filety |
600 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Rajčata spaříme, oloupeme, vnitřek a šťávu odstraníme a zbytek nakrájíme na kostičky. Smícháme s 1 lžící oleje, sekaným česnekem, osolíme a opepříme. Mandle na pánvi nasucho orestujeme dozlatova. (Musíme být pozorní, abychom je nepřipálili!) Necháme je vychladnout a nasekáme nahrubo.
- Filety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z alobalu odstřihneme obdélníky na balíčky. Na každý vložíme 3 lžíce rajčatové směsí, na kterou položíme filety a na ně 2 špetky koření, rozdělíme mandle, bazalku, zastříkneme olejem a balíčky pečlivě uzavřeme.
- Vložíme je na plech do trouby a pečeme 15 minut. Poté nerozbalené klademe na talíře.