Krémová polévka s mořským ďasem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mořský ďas |
400 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
Vývar rybí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořškého ďasa omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- V kastrolu rozehřejme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme brambory, vše krátce osmažíme a podlijeme 100 ml vody. Brambory asi 10 minut povaříme na mírném ohni. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno.
- Přidáme rajčata, pažitku a koření, osolíme a přidáme mořského ďasa. Zalijeme rybím vývarem a vše ještě 10 minut povaříme.
- Nakonec do polévky vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkové listy a polévku ozdobíme snítkami kopru.