Krémová polévka s mořským ďasem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory 4 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mořský ďas 400 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
Vývar rybí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořškého ďasa omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. V kastrolu rozehřejme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme brambory, vše krátce osmažíme a podlijeme 100 ml vody. Brambory asi 10 minut povaříme na mírném ohni. Pažitku opláchneme a nasekáme nadrobno.
  3. Přidáme rajčata, pažitku a koření, osolíme a přidáme mořského ďasa. Zalijeme rybím vývarem a vše ještě 10 minut povaříme.
  4. Nakonec do polévky vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkové listy a polévku ozdobíme snítkami kopru.