Pstruzi na červeném víně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pstruh |
1 kg |
Sůl |
5 g |
Víno červené |
3 dl |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a cibuli nadrobno. Na rozehřátém másle necháme lehce zpěnit cibuli, přidáme žampiony a podusíme asi 5 minut. Směs vložíme do vymazaného pekáčku, poklademe ji pstruhy, osolíme, opepříme, přelijeme červeným vínem a v předehřáté troubě pečeme na 200 °C asi 20 minut.
- Pstruhy se žampiony podáváme ozdobené plátky citronu a kousky másla.