Masová terina
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Koňak Armaňak |
0.5 dl |
Králičí maso |
500 g |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Sádlo syrové |
250 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Telecí plec |
125 g |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Vepřová pečeně |
125 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté králičí, telecí a vepřové maso pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Syrové sádlo očistíme, nakrájíme též na malé kostičky a přiložíme k masu. Přidáme hořčici, koňak, sůl, pepř, utřený česnek, tymián, bobkový list, kmín. Vše dobře promícháme a odložíme do chladničky přes noc.
- Druhý den vyložíme nádobu na terinu alobalem, vložíme do ní naložené maso, zakryjeme alobalem a nádobu uzavřeme, vložíme ji do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 45-60 minut při 200 °C.
- Horkou terinu bez víka zatížíme závažím, necháme ji vychladnout a pak ji odložíme do chladničky do druhého dne.