Masová terina

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Koňak Armaňak 0.5 dl
Králičí maso 500 g
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Sádlo syrové 250 g
Sůl 2 kávová lžička
Telecí plec 125 g
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Vepřová pečeně 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté králičí, telecí a vepřové maso pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Syrové sádlo očistíme, nakrájíme též na malé kostičky a přiložíme k masu. Přidáme hořčici, koňak, sůl, pepř, utřený česnek, tymián, bobkový list, kmín. Vše dobře promícháme a odložíme do chladničky přes noc.
  2. Druhý den vyložíme nádobu na terinu alobalem, vložíme do ní naložené maso, zakryjeme alobalem a nádobu uzavřeme, vložíme ji do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 45-60 minut při 200 °C.
  3. Horkou terinu bez víka zatížíme závažím, necháme ji vychladnout a pak ji odložíme do chladničky do druhého dne.