Sleď v papilotě
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
20 g |
Majoránka |
5 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř bílý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Šalotka |
50 g |
Sleď čerstvý |
600 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z papíru na pečení vystřihneme čtyři srdce tak velká, aby se do nich daly po přeložení sledi zabalit. Papír potřeme rostlinným olejem a položíme na pracovní plochu namazanou stranou dolů. Na pravou část papírového srdce položíme filet, potřeme jej rozpuštěným máslem a posypeme koprem, petrželí, majoránkou, šalotkou, solí a pepřem. Nahoru položíme velmi tenké citrónové plátky bez jadérek, papír přeložíme přes rybu a založíme, aby byla ryba stále zavřená. Balíčky položíme na studenou pánev a tu pomalu zahříváme. Jakmile se začnou balíčky „nafukovat", přemístíme pánev do trouby. Pečeme při 210 °C asi 5-8 minut, až začne papír hnědnout. Balíčky nastřihneme a servírujeme.