Sleď v papilotě

Ingredience


Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 20 g
Majoránka 5 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 40 ml
Pepř bílý 5 g
Petržel - nať 30 g
Šalotka 50 g
Sleď čerstvý 600 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z papíru na pečení vystřihneme čtyři srdce tak velká, aby se do nich daly po přeložení sledi zabalit. Papír potřeme rostlinným olejem a položíme na pracovní plochu namazanou stranou dolů. Na pravou část papírového srdce položíme filet, potřeme jej rozpuštěným máslem a posypeme koprem, petrželí, majoránkou, šalotkou, solí a pepřem. Nahoru položíme velmi tenké citrónové plátky bez jadérek, papír přeložíme přes rybu a založíme, aby byla ryba stále zavřená. Balíčky položíme na studenou pánev a tu pomalu zahříváme. Jakmile se začnou balíčky „nafukovat", přemístíme pánev do trouby. Pečeme při 210 °C asi 5-8 minut, až začne papír hnědnout. Balíčky nastřihneme a servírujeme.