Slaneček v jogurtu
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
120 g |
Cukr krupice |
10 g |
Jablka |
100 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Kopr čerstvý |
10 g |
Slaneček |
600 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 300 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slanečky vložíme do misky, přilijeme minerální vodu, aby byly ryby ponořeny, a necháme přes noc odstát. Poté ryby vyjmeme o nakrájíme na kousky velikosti sousta, vložíme do misky a přelijeme novou minerální vodou. Necháme další 4 hodiny odstát, vodu mezitím několikrát vyměníme. Do misky dáme jogurt, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jablko, ochutíme cukrem a solí a promícháme. Nakonec přidáme bobkový list. Sledě scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a přidáme do mísy s jogurtovou omáčkou, promícháme a necháme minimálně 24 hodin proležet v chladničce. Pak rozdělíme rybí směs na talíře, posypeme nadrobno nakrájeným koprem a servírujeme.