Treska s krevetami a smetanou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kopr čerstvý |
10 g |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej rostlinný |
30 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
40 ml |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
800 g |
Vývar rybí |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety kuchyňsky připravíme. Vývar uvedeme do varu a zredukujeme jej na 375 ml. Máslo rozpustíme a přidáme do něj nadrobno nasekaný česnek. Zaprášíme moukou a povaříme minutu, až vzkypí. Odstavíme ze zdroje tepla a pomalu vmícháme rybí vývar. Vrátíme zpět a stále mícháme, až se omáčka povaří a zhoustne, minutu provaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu, okořeníme a necháme v teple. V pánvi zahřejeme trochu oleje a v něm filety při střední teplotě z obou stran opečeme, celkem asi 4 minuty, až je lze vidličkou lehce natrhat a položíme je na talíř. Do pánve vložíme krevety a 2-3 minuty je opékáme dorůžova. Do omáčky vmícháme pažitku a kopr; na ryby navrstvíme krevety a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené pažitkou a snílkami kopru.