Treska s krevetami a smetanou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kopr čerstvý 10 g
Krevety tygří - loupané 300 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej rostlinný 30 g
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 40 ml
Sůl 5 g
Treska aljašská 800 g
Vývar rybí 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety kuchyňsky připravíme. Vývar uvedeme do varu a zredukujeme jej na 375 ml. Máslo rozpustíme a přidáme do něj nadrobno nasekaný česnek. Zaprášíme moukou a povaříme minutu, až vzkypí. Odstavíme ze zdroje tepla a pomalu vmícháme rybí vývar. Vrátíme zpět a stále mícháme, až se omáčka povaří a zhoustne, minutu provaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu, okořeníme a necháme v teple. V pánvi zahřejeme trochu oleje a v něm filety při střední teplotě z obou stran opečeme, celkem asi 4 minuty, až je lze vidličkou lehce natrhat a položíme je na talíř. Do pánve vložíme krevety a 2-3 minuty je opékáme dorůžova. Do omáčky vmícháme pažitku a kopr; na ryby navrstvíme krevety a přelijeme omáčkou. Podáváme ozdobené pažitkou a snílkami kopru.