Mořská štika s rýžovými nudlemi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
100 g |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Mandle |
50 g |
Mořská štika - filety |
500 g |
Nudle rýžové |
250 g |
Olej sezamový |
40 ml |
Olej stolní |
50 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Sherry brandy |
40 ml |
Shiitake houby |
30 g |
Zázvor celý |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na širší proužky, odstraníme nožičky z hub a zbytek nakrájíme na plátky, jarní cibulky na 2 cm dlouhé kousky. Rýžové nudle připravíme dle návodu, zchladíme a necháme stranou. Rybu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky.
- V pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, osmahneme na něm mandle, které pak vyjmeme, v pánvi orestujeme kousky ryby a rovněž je vyjmeme. Do pánve nalijeme zbývající olej, asi 2 minuty na něm restujeme nadrobno nakrájený česnek, zázvor, chilli, houby a cibuli, poté přidáme sezamový olej, sójovou omáčku, sherry, osmahnuté mandle a rybu, necháme 2 minuty povařit. Ochutíme, nudle rozdělíme na talíře, na ně poklademe porce ryby a posypeme koriandrem.