Mořská štika s rýžovými nudlemi

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 100 g
Koriandr čerstvý 20 g
Mandle 50 g
Mořská štika - filety 500 g
Nudle rýžové 250 g
Olej sezamový 40 ml
Olej stolní 50 ml
Omáčka sójová 40 ml
Sherry brandy 40 ml
Shiitake houby 30 g
Zázvor celý 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na širší proužky, odstraníme nožičky z hub a zbytek nakrájíme na plátky, jarní cibulky na 2 cm dlouhé kousky. Rýžové nudle připravíme dle návodu, zchladíme a necháme stranou. Rybu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky.
  2. V pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, osmahneme na něm mandle, které pak vyjmeme, v pánvi orestujeme kousky ryby a rovněž je vyjmeme. Do pánve nalijeme zbývající olej, asi 2 minuty na něm restujeme nadrobno nakrájený česnek, zázvor, chilli, houby a cibuli, poté přidáme sezamový olej, sójovou omáčku, sherry, osmahnuté mandle a rybu, necháme 2 minuty povařit. Ochutíme, nudle rozdělíme na talíře, na ně poklademe porce ryby a posypeme koriandrem.