Úhoř na chilli
Ingredience
Ananas |
200 g |
Chilli paprička |
2 ks |
Citronová šťáva |
30 ml |
Koriandr čerstvý |
30 g |
Máta |
20 g |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika červená |
60 g |
Paprika zelená |
60 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Úhoř mořský |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na plátky. Promícháme s olivovým olejem, dáme na rybu a necháme asi 20 minut marinovat. Filety po obou stranách na olivovém oleji asi 2 minuty opékáme, okořeníme solí a pepřem a necháme v předehřáté troubě při 160 °C asi 10 minut táhnout.
- Na salsu - na kostičky nakrájíme očištěný ananas, očištěné papriky a chilli papričku bez semínek. Dáme do mísy, přidáme bylinky, citrónovou šťávu a olivový olej, necháme asi 10 minut proležet, poté lehce osolíme. Salsu rozdělíme na talíře, na ni položíme rybu.