Úhoř na chilli

Ingredience


Ananas 200 g
Chilli paprička 2 ks
Citronová šťáva 30 ml
Koriandr čerstvý 30 g
Máta 20 g
Olej olivový 60 ml
Paprika červená 60 g
Paprika zelená 60 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Úhoř mořský 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na plátky. Promícháme s olivovým olejem, dáme na rybu a necháme asi 20 minut marinovat. Filety po obou stranách na olivovém oleji asi 2 minuty opékáme, okořeníme solí a pepřem a necháme v předehřáté troubě při 160 °C asi 10 minut táhnout.
  2. Na salsu - na kostičky nakrájíme očištěný ananas, očištěné papriky a chilli papričku bez semínek. Dáme do mísy, přidáme bylinky, citrónovou šťávu a olivový olej, necháme asi 10 minut proležet, poté lehce osolíme. Salsu rozdělíme na talíře, na ni položíme rybu.