Smažená treska se zakysanou smetanou
Ingredience
Citronová šťáva |
40 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
800 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z tresky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku sklepneme.
- V talíři dobře promícháme smetanu s vajíčkem, v pánvi rozehřejeme máslo, rybí porce protáhneme vajíčkem se smetanou a v horkém másle po obou stranách 3-4 minuty opékáme.