Placičky z tresky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
2 krajíc |
Cibule |
60 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
350 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Toasty nakrájíme na kostičky, které navlhčíme vlažnou vodou, a česnek, šalotku, petrželku i rybu drobně nakrájíme a smícháme s vlhkým toastem. Vmícháme žloutky a tolik strouhanky, aby směs držela pohromadě.
- Osolíme, opepříme, dobře promícháme a vytvoříme placičky, které osmažíme v rozpáleném oleji, přibližně 3 minuty.
- Necháme okapat na papírové utěrce a podáváme teplé.