Treska na kysaném zelí

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 250 g
Jalovec 10 ks
Kmín celý 5 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Treska aljašská 750 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 250 ml
Zakysaná smetana 200 g
Zelí kysané 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozehřátém másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, poté přidáme kysané zelí, vývar, kmín, jalovec a bobkový list. Dusíme na mírné teplotě asi 20 minut. Tresku nakrájíme na pruhy a okořeníme solí a pepřem. Poté zelí přemístíme do zapékací misky a na něj položíme maso. Rozmícháme žloutky, zakysanou smetanu a nasrouhaný ementál, směsí vše přelijeme a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 °C.