Treska na kysaném zelí
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
250 g |
Jalovec |
10 ks |
Kmín celý |
5 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Treska aljašská |
750 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Zakysaná smetana |
200 g |
Zelí kysané |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřátém másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, poté přidáme kysané zelí, vývar, kmín, jalovec a bobkový list. Dusíme na mírné teplotě asi 20 minut. Tresku nakrájíme na pruhy a okořeníme solí a pepřem. Poté zelí přemístíme do zapékací misky a na něj položíme maso. Rozmícháme žloutky, zakysanou smetanu a nasrouhaný ementál, směsí vše přelijeme a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 °C.